Predvolilna juha
Ponujamo vam kratek in preprost recept za nedeljsko predvolilno juho.
Sestavine:
- majhen por
- srednje velika buča
- stebelce zelene
- mleko
- olivno olje
- suho belo vino
- vejica rožmarina
- sol
- poper
- muškatni orešček
Na drobno nasekljate por. Izdolbete bučo in odstranite peške. Nakockano bučo skupaj s porom nekaj minut pražite na olivnem olju. Nato dodate rožmarin in zalijete s kozarcem vina ter dodate zeleno. Po potrebi zalivate z vodo. Ko je buča skuhana (po cca. 20 min), odstranite zeleno in rožmarin, vzamete palični mešalnik in zmešate. Dodajate mleko do željene gostote in po potrebe solite in poprate. Dokončate z muškatnim oreščkom in žlico kisle smetane. Čeprav se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, predlagamo, da jo postrežete vsaj toplo.
Po obedu priporočamo kratek sprehod do obližnjega volišča, ne pozabite na osebni dokument in primerno obleko.