Alenka Bratušek

Rojena: 1970
Kraj prebivanja: KRANJ
Poklic: MAGISTRA ZNANOSTI
Delo, ki ga opravlja: GENERALNA DIREKTORICA DIREKTORATA ZA PRORAČUN, MINISTRSTVO ZA FINANCE RS

Kontakti:
Pisarna ZARES
Gregorčičeva ulica 8
4000 Kranj

Tel.in faks.: 0590 62 340
E-pošta: alenka.bratusek@zares.org

Časovnica »neuradnih ur«:
PON: od 8. ure do 10.30 ure
V prostorih stranke na Gregorčičevi 8 v Kranju

Kratka biografija

Rodila se je v Celju pred 34 leti in v Žalcu preživela svojih prvih dvajset let, vendar sta Kranj in Gorenjska, kjer živi s svojo družino, njen dom že skoraj petnajst let. Je mamica dveh otrok, starih 14 in 10 let. Zaposlena je na Ministrstvu za finance, kjer je njeno področje državni proračun. Pred dvema letoma je končala magistrski študij menedžmenta. Že dve leti je mestna svetnica v Kranju.

Zakaj stranka Zares?

Za stranko Zares sem se odločila, ker je kot nova, sveža moč v našem političnem prostoru dobra priložnost za nove izzive in ker smo se njeni člani v Kranju zbrali v dober mlad tim, ki ima veliko pozitivne energije in smo pripravljeni še marsikaj narediti!

Zakaj jaz?

Sem ženska, ki ve, kaj hoče. Sem odločna, zelo neposredna, ne znam lagati in obljubljati v prazno. Mislim, da je prav, da se s politiko začnemo ukvarjati novi ljudje.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za izvedbo čim več evropskih projektov – denarja je veliko in naj ga nekaj ostane tudi na Gorenjskem,
2. za enakopravnost vseh, da bo Slovenija prijazna do vseh svojih državljanov,
3. za racionalno uporabo državnega premoženja, ki mu je treba dati drugačno funkcijo; grad Strmol bi lahko postal rezidenca predsednika republike,
4. za enakomeren gospodarski in socialni razvoj Kranja.

Kaj bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Dokazala bom, da si zaslužim zaupanje, ki mi je bilo dano. S svojo odločnostjo, znanjem, strokovnostjo in pozitivno energijo bom dokazala, da je mogoče narediti veliko dobrega.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

S svojim delom v parlamentu bom dosledno in strokovno sledila predvsem socialnim in finančnim vprašanjem. S svojim znanjem in izkušnjami bom lahko pripomogla h kakovostni in argumentirani razpravi, ki bo vodila k uspešnejšemu, hitrejšemu in bolj strokovnemu odločanju v državnem zboru.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Velik dosežek preteklosti je socialna država. Še naprej se bom zavzemala, da Slovenija ostane socialna država, kot imamo zapisano v ustavi, in da se prepreči izkoriščanje tega ter da delo postane vrednota. Leta 2020 bo Slovenija še vedno med najbolj socialnimi državami v Evropi, s svojo razvitostjo bo dosegla najboljše, pravična bo do vseh svojih državljank in državljanov, ki bodo brez strahu živeli in povedali, kaj mislijo.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License