Damijan Perne

Rojen: 1968
Kraj prebivanja: KRANJ
Poklic: DOKTOR MEDICINE, SPECIALIST PSIHIATER
Delo, ki ga opravlja: ŽUPAN MESTNE OBČINE KRANJ

Kontakti:
Pisarna ZARES

Gregorčičeva ulica 8
4000 Kranj

Tel.: 0590 62 340
Faks: 0590 62 340
GSM: 041 734 068
E-pošta: damijan.perne@zares.org

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
TOR/ČET: od 8. do 10.30 ure

Kratka biografija

Rodil se je 16. aprila 1968 v Kranju, kjer je obiskoval tudi osnovno šolo. Šolanje je nadaljeval na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani ter na Medicinski fakulteti, kjer si je pridobil naziv doktor medicine ter specializiral s področja psihiatrije. Kot oddelčni psihiater je deloval v Psihiatrični bolnišnici Begunje in v Domu starejših občanov Kranj. Od leta 2006 je župan Mestne občine Kranj.

Zakaj stranka Zares?

Za stranko Zares sem se odločil, ker Slovenija potrebuje novo politiko. Nova politika gleda v prihodnost in ne v preteklost. Nova politika povezuje in ne izključuje. Išče rešitve in se ne ustraši težav. Odpira teme, ki so pomembne za dolgoročni razvoj države in občin. Novi politiki sta pomembna razvoj in uresničitev vizij, pri tem pa so dobrodošli vsi, ki lahko pripomorejo k skupnemu uresničevanju zastavljenih ciljev.

Zakaj jaz?

Kot župan mestne občine zelo dobro poznam raznolikost in obsežnost izzivov, s katerimi se sooča naša skupnost. Kot zdravnik in psihiater imam dober občutek za delo z ljudmi, to pa se mi zdi ključnega pomena, saj zastavljene cilje lahko uresničujemo le skupaj.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za ustrezno pokritost celotne mestne občine Kranj s komunalno infrastrukturo ter za razrešitev problema ravnanja z odpadki,
2. za pridobitev zadostne površine opremljenih poslovnih con za razvoj podjetništva in novih delovnih mest,
3. za nadgraditev kakovosti družbenih dejavnosti, to je vrtcev, šol, športnih in kulturnih dejavnosti, objektov in prireditev,
4. za ohranitev in izboljšanje kakovosti življenjskega okolja prebivalcev Kranja, za ohranitev zelenih površin ter za povezavo mesta in podeželja z urejenimi peš in kolesarskimi potmi,
5. za urejenost in pretočnost cest ter razrešitev problema mirujočega prometa (garažne hiše),
6. za dovolj kakovostnih stanovanjskih površin za vse sedanje in nove prebivalce.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Obdobje do leta 2013 bo ključnega pomena za črpanje evropskih sredstev, ki bodo podlaga za izvedbo mnogih pomembnih projektov za mestno občino Kranj in širšo skupnost. Moje prve poteze bodo tako podpora zastavljenim projektom, zagotavljanje finančnih virov zanje in skrb za njihovo uresničevanje.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Nisem politično obremenjen, raje gledam v prihodnost kot v preteklost in želim sodelovati z vsemi za skupno dobro. Verjamem, da v tem nisem sam, in se veselim sodelovanja s poslanskimi kolegi, znal pa se bom tudi boriti in pridobivati podporo za zastavljene cilje.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

V prihodnosti si želim Slovenijo, ki bo nudila kakovostno življenjsko okolje vsem njenim prebivalcem. Ki bo zagotavljala tako nujne pogoje za življenje, komunalno ureditev, delovna mesta, zdravo življenjsko okolje, zdravstvene in socialne storitve, kot tudi vse tiste vsebine, ki življenje bogatijo, rekreacijo, kulturo, zabavo. Vizijo takšne Slovenije moramo vedno imeti pred seboj in si prizadevati, da jo s konkretnimi in pogumnimi koraki v čim večji meri uresničimo.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License