Karmen Klavžar

Rojena: 8. 3. 1969
Kraj prebivanja: ŠKOFJA LOKA
Poklic: MAGISTRA SOCIALNE FILOZOFIJE
Delo, ki ga opravlja: SVETOVALKA ZA PODROČJE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

Kontakti:
Zares, volilni štab Karmen Klavžar

Kopališka ulica 1
4220 Škofja Loka

Tel.: 040 582 605
E-pošta: klavzar.karmen@siol.net
Splet: www.karmenklavzar.si

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON/SRE: od 17. do 19. ure

Kratka biografija

Rodila se je 8. marca 1969. Leta 1996 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, leta 2002 pa magistrirala s področja socialne filozofije in teoretske psihoanalize. Še kot študentka je bila leta 1991 imenovana za glavno urednico knjižne zbirke Krt, leta 1993 je postala urednica novo ustanovljene zbirke Temeljna dela in leta 1995 direktorica založbe Krtina, ki jo je vodila do leta 1999. Zdaj je zaposlena na enoti Zavoda za šolstvo RS v Kranju, kjer svetuje staršem otrok s posebnimi potrebami na področju celotne Gorenjske. Je članica revije Delta. V življenju se je ukvarjala že z marsičim – plesala je v folklorni skupini Sava Kranj, tekmovala iz znanja harmonike (in v nekdanji Jugoslaviji dosegla drugo mesto), igrala v Prešernovem gledališču ter sodelovala na mednarodni delovni akciji. Vseskozi pa poleg ljubezni do knjig in filozofije ohranja svojo ljubezen do kulture, predvsem filma in gledališča. Živi v Škofji Loki in skrbi za (skoraj) trinajstletnega sina.

Zakaj stranka Zares?

Prepričala me je in pripravljena sem s svojimi izkušnjami in znanjem prispevati, da bi vsi živeli boljše, dostojno življenje v okolju, za katerega bomo odgovorno skrbeli. Verjamem, da si bomo zares vsi prizadevali, da bomo strpno in široko misleče vsem našim sodržavljankam in sodržavljanom življenje lajšali in ne oteževali.

Zakaj jaz?

Ker še vedno verjamem filozofu, ki je rekel, da je naš svet najboljši možen vseh svetov, in želela bi, da bi to vsi lahko zares verjeli tudi za državo in pokrajino, kjer živimo. Ker sem vztrajna – tudi nepopustljivo trmasta, če menim, da je tako prav. Kadar je to potrebno, mi ne zmanjka volje in veselja do spreminjanja neprijetnega v prijetno in prijazno.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za urejanje problematike vrtcev in šol s poudarkom na financiranju in problematiki otrok s posebnimi potrebami (slepih in slabovidnih, gibalno oviranih in otrok z vsemi drugimi primanjkljaji),
2. za to, da bi mladi dobili prostore za druženje in aktivno preživljanje prostega časa,
3. za ureditev cestnih povezav obeh dolin in mesta z Ljubljano oziroma Gorenjsko,
4. za aktivnejše povezovanje naše regije tako z drugimi pokrajinami Slovenije kot tudi z Evropo in svetom na področju kulture, gospodarstva, športa, izmenjave študentov in strokovnjakov,
5. za pravičnejše financiranje občin.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Volivkam in volivcem se bom zahvalila v kar najbolj veseli obliki, nato pa izvolila tistega predsednika vlade, ki se bo znal premišljeno, odločno in zares zavzemati za dobrobit vseh državljank in državljanov.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

Ker sem odgovorna in se zavedam, da se od višine hitro zvrti. Že dosedanje delo v dveh strankinih odborih me je prepričalo, da je to zares ekipa, ki bo tudi v parlamentu skupaj lahko uveljavljala tiste rešitve, ki jih v svojem programu navaja. Kazanje s prstom na probleme in določanje krivcev zanje me ne zanima. Zanima me kdo, kako in do kdaj jih bo znal rešiti.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Nisem jasnovidka niti vražarica. Želim pa, da bi ohranili našo državo, ker jo potrebujemo. Ne zato, ker smo o njej 1000 let sanjali, ampak zato, da v njej razrešujemo probleme, ki jih prinaša sobivanje različnih. Da jo hočemo, smo enkrat že dokazali, do leta 2020 pa bomo skupaj pokazali, kakšno državo hočemo in za koga. Upam, da bo zares za vse – vsem prijazna, učinkovita in v turbulentnih časih – zmagovita.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License