Darko Koren

Rojen: 1954
Kraj prebivanja: TRŽIČ
Poklic: NOVINAR
Delo, ki ga opravlja: ODGOVORNI UREDNIK KRIČAČ-A NA RTV SLO

Kontakti:
Pisarna ZARES

Trg svobode št. 10 (AURIS)
4290 Tržič

Tel.: 041 554 667
E-pošta: darko.koren@zares.si

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON/TOR/ČET: od 10. do 12. ure in od 15. do 17. ure
SOB: od 9. do 11. ure

Kratka biografija

Rodil se je 8. maja 1954 na Jesenicah. Osnovno šolo je obiskoval v domačem Tržiču, srednjo šolo pa v Ljubljani. Študija prava in ekonomije ni uspel dokončati, saj se je v času študija zaradi ekonomskih razlogov in družbene angažiranosti srečal z novinarstvom, ki ponavadi od človeka terja ves razpoložljivi čas. Od leta 1977 je bil kot novinar zaposlen na RTV Slovenija, dobršen del novinarskega dela je bil radijski dopisnik za Gorenjsko in dve leti tudi dopisnik iz Novega Sada. Nekaj časa je preživel kot podjetnik in se na RTV Slovenija ponovno zaposlil leta 1997. Danes je urednik internega glasila Kričač. V Tržiču ga ljudje poznajo predvsem kot novinarja in tudi kot nekajletnega predsednika Nogometnega kluba in še danes Teniškega kluba, politično aktiven pa je postal kot soustanovitelj stranke Zares – nova politika.

Zakaj stranka Zares?

Za stranko Zares sem se odločil, ker je že ob nastanku obetala spremembe v političnem delu, kar sem in bom podpiral, saj brez demokratičnega dialoga, kakor kaže delo v drugih političnih strankah, ni mogoče zagotoviti normalnih razmer v okoljih, kjer bi ljudje radi »preprosto« ljudem primerno živeli.

Zakaj jaz?

Verjamem, da sem sposoben udejanjati dogovorjene cilje in se zoperstavljati težnjam tistih, ki bi radi ljudi omejevali ali podrejali oziroma si neupravičeno lastili nezasluženo.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za vsestranski razvoj mladih s postavitvijo vse potrebne infrastrukture,
2. za izboljšanje infrastrukture, da med vsemi kraji postane tudi naš bolj human do vseh ljudi, tudi tistih s posebnimi potrebami, od invalidov do starejših,
3. za okolje, da bo ljudem prijazno in čistejše, ter za saniranje v Tržiču odprtih okoljskih ran,
4. za posodobitev mesta, da z vso okolico postane v prihodnosti učno-vzgojno središče Slovenije in tudi Evrope, v katerem se bo mogoče aktivno sproščati in hkrati tudi veliko naučiti.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Začel bom dokazovati, da z znanjem, odločnostjo in strokovnostjo ter seveda demokratično sprejetim izhodiščem opravičujemo zaupanje ljudi.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

V svojem delu v parlamentu bom dosledno in strokovno sledil predvsem tehnološkim, razvojnim in socialnim vprašanjem. Menim, da lahko pripomorem h kakovostni in argumentirani razpravi v državnem zboru.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Naredil bom vse, kar je v moji moči, da ne bo mračna dežela, kar po moji oceni postaja zaradi današnje politike. Slovenijo vidim kot »zdravo srce Evrope«, v vseh pogledih. In če nam uspe združiti vse znanje, vse sposobnosti čudovitih državljanov, sem prepričan, da zdravo srce lahko omogoči »telesu« (EU) dolgo in ustvarjalno plodno življenje.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License