Alojzij Potočnik

Rojen: 1951
Kraj prebivanja: KRANJ
Poklic: EKONOMIST
Delo, ki ga opravlja: VODJA ODDELKA ZA NAČRTOVANJE, ANALIZE IN STATISTIKO, DURS

Kontakti:
Pisarna ZARES
Gregorčičeva ulica 8
4000 Kranj

Tel.: 0590 62 340
Faks: 0590 62 340
GSM: 041 734 068
E-pošta: lojz.potocnik@zares.org

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON/SRE: od 8. do 10.30 ure

Kratka biografija

Rodil se je 11. junija 1951. Študiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Po delu v SDK in kratek čas kot sekretar za finance Občine Kranj se je leta 1996 zaposlil na Davčni upravi RS, kjer je vodja službe za načrtovanje, analiziranje in statistiko.
Četrto mandatno obdobje je svetnik v Mestni občini Kranj, tri mandatna obdobja je vodil odbor za finance. Je predsednik skupščine javnega podjetja Komunala in član sveta Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj. Zanimajo ga javne finance in vprašanja gospodarske (komunalne) infrastrukture. Bil je aktiven športnik in tudi predsednik ali član športnih društev. V sedemdesetih letih je ujel študentsko gibanje za rep in pisal v Probleme, Mlada pota, Perpetum mobile.

Zakaj stranka Zares?

Zaradi večne resnice, da si razumni ljudje za svojo življenjsko vero izberejo dvom. Zato obema oblastnima strankama SDS in SD ne verjamem. Iščem in sem se odločil za stranko, ki bo pravilo presežka javnih problemov nad sposobnostjo strank znala razrešiti. In to tako, da se bo ukvarjala s pravimi problemi in ne s hvalo za dejanja, ki jih financirajo vsi davkoplačevalci.

Zakaj jaz?

Ker mi je kljub vsem izkušnjam na zalogi ostalo še nekaj idealizma in sem uporen človek. Ker mi iskanje političnega kompromisa predstavlja izziv in ne oviro. Ker mislim, da kot dolgoletni strokovni delavec na področju javnih financ lahko pripomorem k uresničitvi marsikaterega projekta.

Kaj boste naredili za razvoj vašega kraja?

Zavzemal se bom:
1. za uresničitev strategije trajnostnega razvoja mestne občine Kranj,
2. za skupno načrtovanje in spreminjanje Kranja – za stanovanja, komunalno infrastrukturo in mestno jedro.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Med prvimi dejanji kot poslanec bom poskusil urediti in poceniti prometne komunikacije s prestolnico. Navsezadnje bi se v Ljubljano lahko z javnim prevozom vozil tudi sam.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Prednost dajem poštenosti. Kot funkcionar sem se v vseh dosedanjih vlogah trudil biti kredibilen sogovornik. Prepričan sem, da mi bo tak ritem dela uspelo obdržati tudi kot poslanec v državnem zboru.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Mislim, da ne bo svetilnik. Da bo poskrbela za vse sloje in težave ljudi približno enako. In da bosta politična oblast

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License