Esmeralda Canjuga Vidmar

Rojena: 1976
Kraj prebivanja: TRŽIČ
Poklic: UNIVERZITETNA DIPLOMIRANA TEOLOGINJA
Delo, ki ga opravlja: PREDSEDNICA INICIATIVNE ZDRUŽENJA PONUDNIKOV GOSTINSKIH STORITEV

Kontakti:
GSM: 031 571 936
E-pošta: esmeralda.canjuga@gmail.com
Spletna stran: www.esmeraldacanjuga.si

Časovnica »neuradnih ur«:
PON: od 10. do 11. ure
TOR/ČET: od 10. do 11.30 ure
SRE: od 10. do 12. ure

Kratka biografija

Rodila se je 25. junija 1976. Je univerzitetna diplomirana teologinja, podiplomski študij pa končuje na politologiji. Med študijem je postala mamica dvema sinovoma, ki imata danes 10 in 8 let. Ukvarjala se je s spremembo zakonodaje štipendiranja, študentskih domov, socialnih transferjev in ustanavljanjem Kluba študentskih družin Slovenije. V času zaposlitve na Zavodu K6/4 se je začela ukvarjati s problematiko gostinskega sektorja na Slovenskem. Trenutno s člani Iniciative združenja ponudnikov gostinskih storitev pripravlja vse potrebno za ustanovitev Zbornice za gostinstvo.

Zakaj stranka Zares?

Ker sem prepričana, da ne bomo zgolj verjeli v spremembe in sprejemali odgovornosti zanje, ampak že izvajamo spremembe, ki bodo vplivale na boljše življenje nas vseh.

Zakaj jaz?

Verjamem, da lahko prispevam k spremembam in sem pripravljena vložiti vse svoje znanje, energijo in sposobnosti v to, da bomo vsi živeli bolje. Odločam se za konkretne cilje in konkretne zgodbe. Teorija in praksa samo z roko v roki lahko dosežeta želene cilje.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za konkretno rešitev za divja odlagališča. Skrb za okolje je zelo pomembna naloga, saj je celotno območje vpeto v dva krajinska parka, občina Brezovica pa tudi meji na območje, zaščiteno z Naturo 2000,
2. za iskanje rešitev skupaj z državo za ureditev primerne infrastrukture, saj število prebivalcev v našem okraju hitro raste, o čemer govori tudi problematika vrtcev. Veliki gradbeni investitorji naj del svojega dobička ali z gradnjo ali z delom sredstev čistega dobička prispevajo h gradnji socialno nujno potrebnih ustanov,
3. za spodbujanje kulturno-družbenih aktivnosti in za čim širšo vključitev prebivalcev,
4. za iskanje lokacije za gradnjo „aktivnega” doma starostnikov oziroma preureditev druge stavbe v ta namen v duhu medgeneracijskega sodelovanja,
5. za pospeševanje razvoja ekoturizma na polhograjsko-dolomitskem območju in s tem za odpiranje novih delovnih mest in razvoj celotnega območja.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Z nadaljevanjem začetih akcij si bom prizadevala pripeljati do zaresnih sprememb.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

Pri svojem delu bom vedno na prvo mesto postavljala socialno pravičnost, za kar se bom tudi vedno borila. Stroka je nujna v pripravi strategij in razvoju posameznega segmenta. Moje izhodišče je najprej korekcija nastalega stanja, v katerem so konkretni ljudje, konkretne zgodbe.
Kakšna bo Slovenija leta 2020?
Če bomo spodbujali socialno pravičnost in celoten segment, ki vodi v boljše življenje vseh državljanov, bo Slovenija tudi s pospešenim razvojem socialnega podjetništva gospodarsko razvita socialna oaza.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License