Lado Leskovar

Rojen: 1942
Kraj prebivanja: LJUBLJANA
Poklic: GLASBENIK
Delo, ki ga opravlja: UPOKOJENEC

Kontakt:
Pisarna ZARES

Trg prekomorskih brigad 1
1000 Ljubljana

Tel.: 01 5005 750
Faks: 01 5005 753
GSM: 051 494 079
E-pošta: lado.leskovar@zares.org

Kratka biografija

Rodil se je 23. marca 1942 v Ljubljani. Diplomiral je na Pomorski šoli v Piranu. Ob študiju se je ukvarjal z glasbo in se leta 1963 podal v poklic svobodnega umetnika. Sodeloval je na mnogih domačih in mednarodnih festivalih, posnel več kot 300 melodij in sodeloval v štirih domačih in dveh tujih filmih. Od leta 1980 je delal kot novinar na RTV Slovenija. Prejel je vrsto nagrad na domačih in tujih festivalih.

Zakaj stranka Zares?

Strinjam se z idejami in načrti delovanja stranke ter od nje pričakujem ZARES novo politiko. Od delegatov stranke pričakujem ZARES učinkovito delo za spremembe v parlamentu, boj proti vsem nepravilnostim in predloge novih zakonov za varnejše življenje.

Zakaj jaz?

V Ljubljani delujem že vrsto let predvsem v kulturi, seveda pa spremljam vsa druga dogajanja in želim s svojimi izkušnjami pomagati za boljšo prihodnost. Kot glasbenik in kulturnik znam pogledati na stvari tudi z drugega zornega, reševati probleme na drugačen način in prisluhniti težavam obrobja družbe.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom za Ljubljano, da s pomočjo države postane res prava prestolnica Slovenije. Živim v strogem centru mesta in občutim vse vsakdanje probleme: promet, pomanjkanje parkirnih in garažnih prostorov, odsotnost malih trgovin, domov za mlade in ostarele.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Pripravil bom srečanja s someščani, da bi spoznal njihove težave in želje na področjih, kjer lahko takoj pomagam, o večjih težavah pa bom poročal organom, ki lahko ukrepajo. Sodeloval bom z drugimi člani stranke in iskal strokovno pomoč za rešitev problemov.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Mislim, da znam prisluhniti ljudem in znam vestno sodelovati v timskem delu.
Sem za spremembe in sem jih pripravljen uresničiti.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Upam, da bo sodobna socialna pravna država s standardom, dostojnim vsakega posameznika.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License