Branko Tomažič

Rojen: 1943
Kraj prebivanja: NOVA GORICA
Poklic: DIPLOMIRANI EKONOMIST
Delo, ki ga opravlja: UPOKOJENEC

Kratka biografija

Rodil se je leta 1943, po izobrazbi je diplomirani ekonomist. Od priključitve Primorske Jugoslaviji leta 1947 živi v Novi Gorici. Vedno je delal v gospodarstvu. Največ znanja s področja podjetništva, vodenja in obvladovanja projektov si je pridobil na ZOP, kjer je bil 10 let svetovalec. Od leta 1990 pa do upokojitve leta 2006 je v Hitu vodil igralništvo, zadnjih sedem let je bil predsednik uprave te družbe. Prav v tem času je Hit dosegal najboljše poslovne in razvojne rezultate. Je poročen in ima dva odrasla otroka. V času mlade družine je največ prostega časa namenil njej, vedno se je ukvarjal s športom, sedaj pa rad zavije tudi v sadovnjak.

Zakaj stranka Zares?

V življenju se nikoli nisem ukvarjal s politiko. Zanjo sem se odločil predvsem zaradi spoznanja, da aktualna vladajoča politika predstavlja resno nevarnost za demokracijo v Sloveniji. K stranki Zares so me pritegnili posamezniki, ki so stranko ustanovili. Nekatere sem že poznal, o drugih pa sem dobil dovolj dobrih informacij, da odločitev ni bila težka.

Zakaj jaz?

V okolju, kjer kandidiram, sem poznan in veljam za uspešnega gospodarstvenika, saj je Hit dosegal v času mojega vodenja najboljše poslovne rezultate. Veljam tudi za velikega podpornika športa. Delo na vodilnih položajih sem opravljal mirno in zanesljivo. Vodim strpen dialog z ljudmi in znam prisluhniti.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za spremembo igralniške zakonodaje, predvsem, da se politika izžene iz igralniških podjetij ter se omogoči bolj poštena delitev prihodkov iz igralniških davkov v korist lokalne skupnosti,
2. za dokončanje solkanske obvoznice, izgradnjo obvoznice okrog Volčje Drage, posodobitev ceste od Trnovega do Lokev in pripravo projektov za povezavo Nove Gorice z avtocesto,
3. za ustanovitev posebne vladne skupine, ki bo odgovorna za črpanje evropskih razvojnih sredstev in bo neposredno odgovorna predsedniku nove vlade.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Če bomo sodelovali pri sestavljanju nove vlade, se bom trudil, da bodo njeni nosilci najbolj strokovni in pošteni ljudje. Trudil se bom organizirati srečanje vseh parlamentarcev z našega območja, da bi se dogovorili za skupne cilje in o načinu sodelovanja za njihovo uresničitev.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Vsako delo jemljem resno in naloge izvajam dosledno. Obljub ne pozabljam in se jih trudim izpolniti. Svoja stališča zagovarjam argumentirano. Znam poslušati tudi argumente nasprotnikov in pri svojem ne vztrajam za vsako ceno. Sem zagovornik timskega dela, še posebej pri nalogah, ki zahtevajo znanje z različnih področij. Vzdrževal bom redne in dobre stike z okoljem, kjer sem izvoljen.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenijo leta 2020 si predstavljam kot cvetočo demokratično deželo z visokim BDP, razvito socialo, učinkovitim šolskim in zdravstvenim sistemom, kjer tudi upokojenci spodobno živimo. Znali se bomo prilagajati vremenskim spremembam in našli način sobivanja z naravo.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License