Boštjan Šeruga

Rojen: 1976
Kraj prebivanja: PTUJ
Poklic: UNIVERZITETNO DIPLOMIRAN ZGODOVINAR IN SOCIOLOG
Delo, ki ga opravlja: PROFESOR ZGODOVINE

Kontakti:
Pisarna ZARES

Osojnikova cesta 3
2250 Ptuj

GSM: 040 422 458
E-pošta: bostjan.seruga@zares.si
E-pošta: bosts007@gmail.com

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON/ČET: od 17. do 19. ure

Kratka biografija

Rodil se je 1. aprila 1976 na Ptuju. Po končani gimnaziji Ptuj je študiral zgodovino in sociologijo na Pedagoški fakulteti v Mariboru, kjer je diplomiral leta 2003. Od leta 2001 je zaposlen kot profesor zgodovine in sociologije na Gimnaziji Ptuj. V teh sedmih letih je bil vključen v številne projekte, tudi mednarodne. Vsa ta leta je tudi razrednik, od leta 2006 evropskemu oddelku. Veliko je sodeloval pri uvajanju novega predmeta evropskih študij v gimnazije. Pri svojem delu veliko časa namenja vprašanju holokavsta in kršenju človekovih pravic v zgodovini. Od leta 2006 je sindikalni zaupnik na Gimnaziji Ptuj. Je poročen, z ženo Mojco imata triletnega sina. V prostem času zelo rad kolesari, igra košarko s prijatelji in lovi ribe.

Zakaj stranka Zares?

S stranko Zares sem začutil, da je prišlo obdobje v mojem življenju, ko bi se lahko v celoti posvetil svoji veliki ljubezni – politiki. To je stranka nove politike in novih ljudi, ki s seboj prinašajo drugačne poglede od ustaljenih političnih. Predvsem drugačnost stranke Zares je tista, ki vabi v svoje politično zavetje. Stranka Zares daje človeku občutek sprejemanja in upošteva vsakega posameznika. Izžareva točno tisto, za kar se zavzema: demokratičnost in pripravljenost na politični konsenz v dobro ljudi.

Zakaj jaz?

Sem človek, ki zna prisluhniti in ponuditi roko vsakomur, ki jo potrebuje. Vedno sem imel zelo jasne politične opredelitve, vendar se do sedaj nisem videl v nobeni od strank. Razumem delavsko okolje, tudi sam izhajam iz delavske družine. V svojem življenju sem moral početi že zelo veliko stvari in imam veliko izkušenj. Vedno sem dosegel, kar sem si zastavil. A hkrati imam še veliko ciljev, ki jih bom uresničeval v naše skupno dobro.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za izboljšanje prometne infrastrukture v nekaterih občinah (Trnovska vas, Sv. Andraž), za gradnjo pločnikov,
2. za gradnjo kolesarskih stez in za povezavo občin Ptuj, Destrnik, Trnovska vas, Juršinci, Dornava, Gorišnica, Markovci tudi v turistično središče,
3. za prevoz z mestnimi in primestnimi avtobusi po simbolični ceni,
4. za obnovo enega najlepših baročnih dvorcev v tem delu Evrope,
5. za saniranje ekološko spornega ptujskega umetnega jezera, saj je to največja površina, ki se lahko v celoti uporabi za razvoj turizma,
6. za reorganiziranje kmetijske svetovalne službe in zbornice, da bi nudili še boljšo strokovno pomoč kmetom, in za izboljšanje sistema postavljanja odkupnih cen kmetijskih proizvodov, saj cena kmetijskih proizvodov ne sledi cenovnim gibanjem potrebnih surovin za pridelavo kmetijskih izdelkov.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Pozval bom ljudi, da mi redno sporočajo svoje predloge pa tudi težave, ki jih imajo in jih je mogoče s pomočjo države in njenih institucij rešiti. Z ljudmi se bom redno srečaval, ne samo v svoji poslanski pisarni, ampak tudi po svojem volilnem okolišu.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Moje prvo vodilo je prisluhniti vsakemu posamezniku. Pri sprejemanju zakonov bom vedno upošteval načelo, da mora biti tisto, kar se sprejema, v dobro državljanov, kar pomeni, da se je včasih treba politično distancirati od posameznih zadev, če so v dobro ljudi.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

S potenciali, ki jih ima Slovenija kot dežela in v svojih državljanih, naših meja ni mogoče določiti. Potrebujemo samo ljudi, ki bodo znali doseči, da bo Slovenija za vse obljubljena dežela. Dežela, v kateri bodo splošne dobrine, kakor sta zdravstvo in šolstvo, dostopne vsem ljudem ne glede na njihov socialni položaj.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License