Janez Kardoš

Rojen: 1955
Kraj prebivanja: LJUTOMER
Poklic: UNIVERZITETNI DIPOMIRAN INŽENIR TEHNOLOGIJE PROMETA
Delo, ki ga opravlja: UPRAVNIK POŠTE LJUTOMER

Kontakti:
Pisarna ZARES Ljutomer

Kidričeva ulica 16
9240 Ljutomer

Tel.: 02 58 41 070
GSM: 041 716 521
E-pošta: janez.kardos@zares.org

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON–SOB: od 8. do 10.30 ure

Kratka biografija

Rodil se je 10. maja 1955 v Murski Soboti. Osnovno šolo je obiskoval v Mačkovcih na Goričkem, po končani srednji šoli pa se je zaposlil v hotelu Metropol v Portorožu. Leta 1975 se je zaposlil pri takratnem PTT podjetju. Po nekaj letih službe se je odločil za študij na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu in ga je uspešno končal. V letih službovanja je pri Pošti opravljal različna dela, med drugim je bil vodja kadrovsko-pravnega oddelka in direktor PE Murska Sobota. Sedaj je upravnik pošte 9240 Ljutomer. Prijatelji ga poznajo kot očeta treh otrok, ki vedno rad pomaga ljudem v stiski, kot osebo, ki se zna tudi zabavati in ki uživa v vožnji z motorjem.

Zakaj stranka Zares?

Za stranko Zares sem se odločil, ker je kot nova stranka zapolnila praznino, ki sem jo čutil v slovenskem političnem prostoru. Pogledi stranke na aktualno problematiko v slovenski družbi in način reševanja problematike so zelo podobni mojim, zato menim, da mi je stranka pisana na kožo.

Zakaj jaz?

Sem natančen, delaven in strpen ter vedno pripravljen na timsko delo. Sem odprt za novosti in rad delam z ljudmi. Težav nikoli ne pometam pod preprogo, ampak jih analiziram in poskušam rešiti takoj, ko se pojavijo. Moje bogate izkušnje pri delu z ljudmi mi omogočajo, da svoje znanje uveljavim tudi v politiki.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za vzpostavitev močne prekmursko-prleške regije, ki se bo sposobna upirati težnjam po centralizaciji, ter za Ljutomer kot središče te regije,
2. za enakomeren gospodarski razvoj vsega območja z ustvarjanjem ugodnih pogojev za ustanavljanje podjetij s čisto tehnologijo,
3. za postavitev protihrupnih ograj ob celotni trasi železniške proge v naseljenih območjih,
4. za zaprtje cest Ljutomer–Razkrižje in Veržej–Ljutomer za ves tovorni promet razen za dostavo.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Parlament po mojem mnenju okoljskim vprašanjem namenja premalo pozornosti, zato se bom najprej zavzel za zgraditev drugega železniškega tira vzhod-zahod in s tem za zagotavitev pogojev za preusmeritev tovornega prometa s cest na železnico.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Moje značajske lasnosti mi zagotavljajo, da bom tudi svoje delo v parlamentu opravljal vestno in dosledno. Moje razprave bodo strokovne, argumentirane in brez vnaprejšnjega izključevanja drugih mnenj ter bodo težile k zagotavljanju tehnološkega razvoja in boljšega socialnega stanja državljanov Slovenije. Menim, da lahko veliko pripomorem h kakovostnemu odločanju v državnem zboru.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Z modrim pristopom k zagotavljanju pogojev za tehnološki razvoj bo Slovenija v okviru Evropske unije dosegla nesluten napredek, ob tem pa bo morala upoštevati okoljska vprašanja. Ob razvoju, ki bo temeljil na čistih tehnologijah, bo svojim državljanom zagotavljala socialno blaginjo in življenje v prijetnem, neokrnjenem naravnem okolju.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License