Zlatko Kauran

Rojen: 1958
Kraj prebivanja: ŠENTILJ
Poklic: PREDMETNI UČITELJ
Delo, ki ga opravlja: POMOČNIK RAVNATELJA OŠ SLADKI VRH

Kontakti:
Sladki Vrh 11 k
2214 Sladki Vrh

Tel.: 02 64 59 120
GSM: 041 675 936
E-pošta: zlatko@kauran.com

Osebna spletna stran: www.kauran.com

Časovnica »neuradnih ur« (na gornjem naslovu):
PON–PET: od 14. do 18. ure

Kratka biografija

Rodil se je 5. maja 1958. Osnovno šolo je končal na Vranjem Vrhu, v Mariboru pa je dokončal gimnazijo in se nato vpisal na Pedagoško akademijo, smer matematika in fizika. Diplomiral je leta 1979 in se še isto leto kot učitelj matematike in fizike zaposlil na Osnovni šoli Sladki Vrh, kjer je zaposlen še danes. Opravljal je tudi dela pomočnika ravnatelja in bil več kot deset let ravnatelj. Šola je pod njegovim vodstvom med prvimi začela uvajati devetletno izobraževanje. Je član tehnične komisije mednarodnih športnih iger šolarjev in pridelovalec belih vin, v prostem času pa kot skiper rad napne jadra.

Zakaj stranka Zares?

Ko se zazreš uspehu naravnost v oči, ti to vlije še več moči, poguma in zaupanja. Do sedaj nisem bil politično aktiven. V stranko Zares sem se vključil predvsem zaradi sprememb, ki si jih ta želi. Menim, da je to stranka, v kateri lahko s strokovnostjo in argumentacijo izražaš svoja mnenja ter jih skupaj rešuješ po demokratičnih načelih.

Zakaj jaz?

Ker verjamem, da sem se sposoben spopasti z vsakim izzivom, s katerim se bom srečal na svoji poti. Na obronkih naše države se srečujemo z vedno več propadlimi objekti, še posebej v zadnjem času, dejavnosti in aktivnosti ljudi pa izgubljajo zalet, saj je pogojev za delo vse manj. To hočem in želim ustaviti. Prepričan sem, da bodo prav z decentralizacijo občin zaživela tudi obrobna območja.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za pridobitev finančnih sredstev za oživitev propadlih in zanemarjenih objektov, ki niso v zasebni lastnini, z ustreznimi programi,
2. za zagotovitev dostojnega življenja ljudem, ki živijo na obrobju države,
3. za kakovostno internetno in telekomunikacijsko povezavo gospodinjstev, saj so te storitve osnovni pogoj za razvoj območja.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Svoje prve poteze bom potegnil na področju šolstva, predvsem osnovnega, ter se lotil iskanja strokovne in kakovostne poti za odpravo napak, ki jih opažam na tem področju. Trudil se bom, da bo šolam zagotovljena moderna učna tehnologija ter učiteljem povrnjena ugled in dostojanstvo. Izobraževanje ne sme postati nedosegljiva dobrina.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Ker znam prisluhniti, znam sprejemati, znam biti kritičen in samokritičen. Aktiven bom na področju družbenih dejavnosti, tako vrtcev, osnovnih in srednjih šol kot kulture in športa.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenija bo lepa dežela, kjer bomo znali ceniti kakovostno opravljeno delo.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License