Tjaša Mrgole Jukič

Rojena: 1956
Kraj prebivanja: PTUJ
Poklic: UNIVERZITETNO DIPLOMIRANA SOCIOLOGINJA –RAZISKOVALNI ANALITIK
Delo, ki ga opravlja: BIBLIOTEKARKA

Kontakti:
Pisarna ZARES

Osojnikova 2
2250 Ptuj

GSM: 031 388 241
E-pošta: tjasa.mrgole-jukic@zares.si

Časovnica »neuradnih ur«
VSAK DAN: od 15. do 17. ure (po telefonu)
TOR: od 16. do 17. ure (lokalna pisarna)

Kratka biografija

Je Ptujčanka, v tem mestu se je rodila in v njem živi. Leta 1982 je diplomirala na Fakulteti za družbene vede, smer sociologija. 18 let je bila zaposlena v Zgodovinskem arhivu Ptuj, nato direktorica Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, danes je vodja oddelka potujoče knjižnice v isti knjižnici. Mnogi jo poznajo po glasu, saj dela tudi kot novinarka – zunanja sodelavka Radia Ptuj. Je članica in ena od ustanoviteljic humanitarnega kluba Soroptimist International. Do sedaj se je preizkusila kot avtorica številnih projektov in razstav, strokovnih in poljudnih člankov, kot urednica, soavtorica, predavateljica, mentorica, direktorica, novinarka in humanitarna delavka.

Zakaj stranka Zares?

Stranka je zares nova priložnost za našo družbo. Vodijo jo ljudje, ki jim zaupam. Program stranke je usmerjen v naš prostor in ta čas, odpira prava vprašanja in ponuja prave odgovore. Politika stranke Zares ima miren, spoštljiv in odgovoren odnos do narave, družbe in človeka kot posameznika, jasno vizijo razvoja prihodnosti, neobremenjen, a realen odnos do preteklosti.

Zakaj jaz?

Vem, da z apatičnim ignoriranjem ali pouličnim kritiziranjem ne bom pripomogla do želenih sprememb. V politični prostor sem vstopila, da bom nekaj naredila. In prav po rezultatih dela sem poznana. Za naše okolje sem izpeljala vrsto zahtevnih projektov, pripeljala veliko kulturnih dogodkov, tudi bibliobus. To je dokaz, da znam in zmorem, da nisem le človek besed, tudi dejanj.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za vzpostavitev trdne vezi med lokalno in državno oblastjo,
2. za revitalizacijo ptujskega mestnega jedra, kajti mestu moramo dati nove vsebine,
3. za večje možnosti mladih družin, da se naselijo v mestnem jedru, in za njihovo kakovostno življenje,
4. za skrb za čiste, bistre in bogate reke, posebej še za reko Dravo.

Katera bo vaša prva poteza po izvolitvi?

Moja prva naloga bo seznaniti se z ljudmi, problemi in jih začeti reševati odločno, s pomočjo znanja strokovnjakov, kajti strokovnost je edini temelj, na katerem je mogoče argumentirano graditi kakovostno prihodnost republike in njenih prebivalcev.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

Ker znam oblikovati svoje mnenje ter ga argumentirano predstaviti in zagovarjati. Verjamem, da sta strokovno mnenje in analiza pogoja za prave odločitve. Znam govoriti, a tudi aktivno poslušati in povezati različna mnenja v celoto, kar pripomore k uspešnim dogovorom, pogajanjem, sklepom. Volivcem in volivkam zagotavljam, da se bo moj glas v parlamentu slišal.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Odvisno je od tega, kdo bo državo vodil in kakšno pot bo izbral. Želim pa si mirno, varno, demokratično državo, ki ceni vse ljudi, jih vključuje v aktivne prebivalce in spodbuja trajen razvoj. Želim si, da bi postali ekološko osveščena država, da bi imeli čisto vodo, zdravo hrano in čist zrak. Želim si, da bi vsak državljan lahko živel dostojno in kakovostno življenje.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License