Andreja Škrabec

Rojena: 1966
Kraj prebivanja: RIBNICA
Poklic: DIPLOMIRANA EKONOMISTKA
Delo, ki ga opravlja: DIREKTORICA PODJETJA EQUUS

Kontakti:

Tel.: 01 83 69 777
Faks: 01 83 69 776
GSM: 041 641 302
E-pošta: andreja.skrabec@zares.org
Osebna spletna stran: www.andrejaskrabec.si

Časovnica »neuradnih ur« (na gornjem naslovu):
PON–PET: od 18. do 20. ure
SOB: od 8. do 12. ure

Kratka biografija

Rodila se je 12. junija 1966 v Ljubljani. Leta 2006 je diplomirala na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, letos pa zaključuje znanstveni magisterij na Fakulteti za državne in evropske študije na Brdu. Po začetnih zaposlitvah v gospodarstvu je kot poslovna sekretarka našla izziv v ameriškem letalskem podjetju. Kljub priložnosti prevzeti menedžersko vodenje podjetja za področje vzhodne Evrope se je po rojstvu dveh sinov odločila posvetiti družini. Pozneje je prevzela družinsko podjetje v Ljubljani, kjer je sedaj direktorica. Z možem Stašem sta si ustvarila dom v njegovi rodni Ribnici.

Zakaj stranka Zares?

V Ribnici potrebujemo novo, svežo politično moč, neobremenjeno s preteklostjo in zazrto v prihodnost. Verjamem, da je stranka Zares priložnost, da slovenski prostor oblikuje v napredno, uspešno in priložnosti polno okolje. Prepričana sem v njen program, tudi zato, ker ne bo prezrla problematike manjših okolij in posameznika. Njene vrednote, njena svežina in nova energija pa so sile, za katere vem, da bodo obljube pretvorile v dejanja, dejanja pa v rezultate.

Zakaj jaz?

Komunikativnost, odločnost in poštenost so moje odlike. Pripravljena sem prisluhniti željam svojih someščanov in jih poskušati udejaniti ter narediti Ribniško dolino zanimivo in privlačno tudi za mlade, ki sedaj iščejo svoje priložnosti drugje. »Želje in ljubezen so krila za velika dela,« je dejal Goethe in mislim, da imam obojega dovolj.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za vzpostavitev možnosti mladih, da se poklicno in srednješolsko izobražujejo v lastnem kraju,
2. za spreminjanje ribniške tradicije v podjetniško priložnost in tako vključitev mladih v zaposlitev v domačem kraju,
3. za boljšo izrabo prostora in načrtovanje novih objektov po načelih trajnostnega razvoja,
4. za boljše cestne povezave, da bodo ljudje lažje in hitreje prišli do želenih destinacij,
5. za oblikovanje Ribnice v eno od najzanimivejših slovenskih mest, tako na gospodarskem kot na kulturnem področju.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Dokazati, da se s poštenostjo, odločnostjo in znanjem lahko izpolnijo želje in uresničujejo zastavljeni cilji. Prisluhniti someščanom in s skupnimi močmi najti najboljše rešitve in popeljati Ribnico med najnaprednejše in najzanimivejše kraje v Sloveniji.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

Ker bom delo poslanke opravljala resno in odgovorno ter se zavzemala za dobre zakone, ki bodo prinašali pozitivne spremembe in blaginjo vsem državljanom Slovenije.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenija bo leta 2020 ena najuspešnejših držav v Evropski uniji, tako po socialni in kulturni blaginji kot po gospodarskem napredku. V znanje in napredek usmerjena dežela je že v preteklosti dokazala, da kljub svoji majhnosti rojeva velike ume novega časa, ki s svojo inovativnostjo, sposobnostjo in karakterističnimi značilnostmi Slovencev lahko zaznamujejo svetovno zgodovino. Na znanju temelječa družba, pripravljena na nove izzive, bo tudi na socialnem področju dokazala, da blaginja ni privilegij bogatih, ampak pravica vseh ljudi.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License