Darko Nikolovski

Rojen: 1978
Kraj prebivanja: LJUBLJANA
Poklic: ELEKTROTEHNIK
Delo, ki ga opravlja: SAMOZAPOSLEN V KULTURI

Kontakti:

GSM: 051 494 123
E-pošta: darko.nikolovski@zares.org
Povezave na spletne socialne mreže: http://www.myspace.com/nikolovski

Časovnica »neuradnih ur« (na sedežu stranke)
PON: od 8. do 10.30 ure

Kratka biografija

Rodil se je 23. julija 1978. Osnovno šolo in Srednjo elektrotehniško šolo je obiskoval v Ljubljani. Vpisal se je na izredni študij Komunikologije na FDV, toda smeri še ni končal. Pred dvema letoma je bil izvoljen za svetnika četrtne skupnosti Bežigrad, kjer je tudi član komisije za kulturo in šport ter društvene dejavnosti in strokovnega odbora za odnose za javnostmi. Prav tako je predstavnik mestne občine Ljubljana v svetu Osnovne šole Savsko naselje in svetu Osnovne šole Mirana Jarca. Vse življenje se ukvarja z glasbo in z vsem, kar je povezano z njo.

Zakaj stranka Zares?

Nočem biti eden tistih, ki samo gledajo in godrnjajo, ampak hočem biti del sveta in ga pomagati sooblikovati. Verjamem v ljudi in vem, da nisem edini, ki si želi sprememb z dejanji, ne samo z besedami.

Zakaj jaz?

Ker vem, da nisem najpametnejši človek na svetu, in se globoko zavedam, da je treba za dobre rešitve vzpostaviti dialog, ne pa voditi monolog. Ker verjamem, da si Slovenija zasluži boljše od tega, kar imamo, in boljši položaj od tega, kjer smo danes.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za delovanje državnega zbora, ki bo v korist slehernega državljana; temu bo namenjena tudi odprta pisarna za vse, ki mislijo, da jim lahko pomagam,
2. za sodelovanje s civilno družbo, raznimi nevladnimi organizacijami in zainteresiranimi javnostmi z razvijanjem idej, ki bodo pripomogle k boljšemu vsakodnevnemu življenju.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Najprej bom poiskal pisarno in druge komunikacijske načine, da bom lahko imel stik z volivci vsa štiri leta mojega mandata.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Vem, kako težko je dobiti dobro službo, kako nemogoče si je danes kupiti stanovanje, kako moji starši živijo s 400 evri pokojnine, poznam stanje in odnos do naše kulture, spoštujem zgodovino. In ni mi vseeno.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Ne vem, kakšna bo Slovenija 2020. Vem pa, kakšna bi rad, da bi bila! Še vedno verjamem, da je Slovenija lahko svetilnik Evropi, in rad bi, da naša dežela postane tako pravljična, kot smo si jo zamislili leta 1991.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License