Gregor Golobič

Rojen: 1964
Kraj prebivanja: LJUBLJANA
Poklic: UNIVERZITETNO DIPLOMIRAN FILOZOF
Delo, ki ga opravlja: PREDSEDNIK STRANKE ZARES – NOVA POLITIKA

Rojen je 1964 v Novem mestu, kjer je končal osnovno šolo in gimnazijo. V najstniških letih je rad modelaril in treniral košarko, še na začetku 80. let prejšnjega stoletja je bil član slovenske kadetske in mladinske reprezentance. Po končanem služenju vojaškega roka v JLA se je leta 1983 odpravil na ljubljansko filozofsko fakulteto študirat slavistiko in filozofijo, a se je po odprtju nove smeri kmalu prepisal na samostojno filozofijo.
Sredi 80. let prejšnjega stoletja je bil sodelavec in urednik novomeškega mladinskega časopisa Valj, v obdobju 1986 – 1988 pa je delal kot urednik družbene redakcije na Radiu Študent in kolumnist tednika Mladina.
Konec leta 1988 se je še kot absolvent filozofije zaposlil na ZSMS, z jasno nalogo – izpeljati projekt transformacije ZSMS v liberalno stranko.
Na volitvah leta 1990 je bil izvoljen za delegata tedanjega družbeno-političnega zbora osamosvojitvene skupščine.
Marca 1992 je postal generalni sekretar Liberalne demokracije Slovenije, predsedovanje stranke pa je takrat prevzel dr. Janez Drnovšek. Funkcijo generalnega sekretarja LDS je opravljal do junija 2001, ko je odstopil in naslednje leto diplomiral z nalogo “Ko filozofi umolknejo – primer Kratil”. Predsednik sveta LDS je bil od junija 2002 do junija 2003. Dobra štiri leta – do izvolitve za predsednika nove stranke Zares – nova politika oktobra 2007 – je bil angažiran kot poslovni direktor v gospodarski družbi Ultra.
Poročen je s Ksenijo Bregar, s katero imata dva sinova – gimnazijca.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License