Irma Pavlinič Krebs

Rojena: 1963
Kraj prebivanja: RAVNE NA KOROŠKEM
Poklic: UNIVERZITETNO DIPLOMIRANA PRAVNICA
Delo, ki ga opravlja: ODVETNICA

Kontakti:
Pisarna ZARES (sedež lokalne pisarne)

Partizanska cesta 3,
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: 02 821 54 77
Faks: 02 821 54 76
GSM: 031 348 931

E-pošta: irma@irmazakon.si
Spletna stran: www.irmazakon.si

Časovnica »neuradnih ur«
PON: od 17. do 19 ure in kadarkoli po predhodnem telefonskem dogovoru

Kratka biografija

Rodila se je 3. aprila 1963 v Črni na Koroškem. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskovala na Ravnah na Koroškem, diplomirala pa je leta 1986 na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer danes obiskuje magistrski študij. Svojo poklicno kariero je začela na sodišču, po opravljenem pravosodnem izpitu je opravljala vodstvene funkcije v gospodarstvu in državni upravi. Leta 2000 so jo povabili v ekipo dr. Janeza Drnovška in Mežiška dolina si je izvolila prvo poslanko v državnem zboru. Bila je tudi podpredsednica državnega zbora, ki je z argumentirano in jasno besedo predstavljala Koroško v Ljubljani in Slovenijo v Evropi. Danes jo poznajo kot priznano odvetnico v Kotljah in človeka, ki pozna stiske in potrebe sokrajanov. Z možem Brankom imata dva otroka, Matica in Leno.

Zakaj stranka Zares?

Verjamem, da bomo drugačni in bomo živeli pošteno, odprto in zaupanja vredno politiko. Ker smo stranko šele rodili, bomo lahko spregovorili z novim jezikom, ljudem pokazali nov obraz in shodili pokončno. Ta politični otrok mi vliva upanje. Verjamem namreč, da so pogum, načelnost, argumentiranost, strpnost in samoomejevanje tiste vrednote politične kulture, ki jih bomo vzgajali in krepili tako, da se bodo vrasle in prevzele prvo mesto v slovenski politiki.

Zakaj jaz?

Ker sem v javno življenje že vnesla etičnost, strpnost in spoštovanje človekovega dostojanstva. Ker ne delim ljudi na leve in desne in sodelujem z vsemi. Ker imam dragocene izkušnje in sem kot poslanka dane predvolilne obljube znala uresničiti. Zato me ljudje v politiki zelo pogrešajo in želijo, da se v Ljubljani ponovno sliši jasen in odločen koroški ženski glas. Kot pravnica bom prispevala k dvigu kakovosti zakonov, ki naj bodo jasni, usklajeni in uravnoteženi z interesi in potrebami ljudi.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemala se bom:
1. za Koroško, odprto v svet – zgradimo hitro cesto,
2. za zaposlitev doma – povabimo nova podjetja na Koroško,
3. za samostojnost mladih – zgradimo jim dostopna stanovanja,
4. za čisto okolje, zdravo hrano in mogočne koroške kmetije – država je Mežiški dolini dolžna več kot ostalim območjem,
5. za vzpostavitev pravičnosti – določimo človeka vredne plače, pokojnine in invalidnine ter brezplačen, enako dostopen zdravstveni sistem za vse,
6. za strpnost in dialog – Koroška s sedežem na Ravnah naj bo »za mušter«.

Kaj bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Na pristojnih ministrstvih bom zahtevala prilagoditev trase hitre ceste potrebam prebivalcev Koroške. Tudi mi imamo pravico do razvojne hitre ceste, ki bo čim manj prizadela naše bivalno okolje, pa četudi bomo odšteli za tako umestitev več denarja. Nadaljevala bom z delom pri projektih, ki smo jih zastavili, a so bili za časa aktualne vlade pospravljeni v predal oziroma prestavljeni v negotovo prihodnost.

Zakaj menite, da boste dobra poslanka?

S svojim delom v parlamentu ne bom razočarala ljudi, ki verjamejo v strpno, socialno, demokratično in učinkovito pravno državo. Računam na podporo ljudi, ki svoj glas namenjajo spoštljivemu odnosu do preteklosti, svoje misli in energijo pa snovanju pogojev za boljše življenje ljudi. Te glasove bom predstavljala vztrajno in predano in zato bom dobra poslanka.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenija bo uspešna in gostoljubna država, prepoznavna po jeziku, kulturi, pokrajinah in po tem, da v njej živijo dobro izobraženi ljudje, ki so uspešni in solidarni hkrati. Slovenija bo slovela po tem, da zna poskrbeti tudi za tiste ljudi, ki v življenju potrebujejo pomoč in še eno priložnost. Koroška bo posebna slovenska pokrajina s sedežem na Ravnah na Koroškem, resda majhna, a s svojo zgodovino in naravnimi lepotami zanimiva in zaradi svojih prijaznih prebivalcev ter dobrot izpod Pece in Uršlje gore zaželena turistična destinacija.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License