Matjaž Sterže

Rojen: 1974
Kraj prebivanja: VUZENICA
Poklic: NARAVOSLOVNO-MATEMATIČNI TEHNIK
Delo, ki ga opravlja: PODJETNIK

Kontakti:
Pisarna ZARES

Mlinska ulica 12
2367 Vuzenica

GSM: 041 804 320
E-pošta: matjazsterze@gmail.com
Spletna stran: www.zares-koroska.si

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON/TOR/ČET: od 15. do 16.30 ure
SRE: od 17. do 18.30 ure
PET: od 13. do 14.30 ure
SOB: od 11. do 12.30 ure

Kratka biografija

Rodil se je 6. oktobra 1974 v Slovenj Gradcu. Osnovno šolo je obiskoval v Vuzenici, gimnazijo na Ravnah na Koroškem. V zadnjem letniku študija sociologije kulture in filozofije je odprl svoje podjetje, oglaševalsko agencijo Prometej, ki uspešno posluje še danes. Njegovo delovanje je bilo vedno širše od zgolj lastnega zadovoljstva, zmeraj v stiku z ljudmi in za ljudi. Kot uspešen glasbenik (avtor in kitarist) je posnel štiri samostojne plošče, sodeloval in igral pa je tudi z drugimi znanimi ustvarjalci in zasedbami, tudi v tujini. Od leta 2006 je podžupan občine Vuzenica. Zaresovci ga poznajo kot uspešnega, odločnega, radoživega in preudarnega. Predvsem pa nesebičnega in vedno pripravljenega pomagati.

Zakaj stranka Zares?

Za Zares sem se odločil, ko sem spoznal, da sta končno ustvarjena pogoj in nujnost, da se na našem političnem področju pojavi in uspe nova stranka z novimi obrazi ter s pošteno, odprto in zaupanja vredno politiko – v sodelovanju z ljudmi. Ker je stranka Zares mlada in se še razvija, je občutljiva in zato tudi dojemljiva. Spregovorili bomo lahko z novim jezikom, ljudem pokazali nov obraz in vzpostavili sodelovanje s civilno družbo, kjer bo politika v službi ljudi in ne obratno.

Zakaj jaz?

Ker sem vse življenje aktivno vpet v najrazličnejša polja človekovega delovanja. Kot podjetnik, kulturni delavec, novinar, lokalni politik poznam globoke probleme vedno bolj razslojene in hiperregulirane sodobne družbe in predvsem težave, s katerimi se tako mladi in aktivni kot starejši srečujemo na območjih, odmaknjenih od centrov. Ljudje vedo, da sem tisti, ki vedno pristopi, ki nikoli ne čaka, ampak daje pobudo in nesebično želi, da bi bila kakovost življenja tudi v provinci takšna kot v centrih.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za odprtost Koroške v svet: zgradimo hitro cesto, da bo kar najbolj funkcionalna in v dogovoru s prebivalstvom,
2. za zagotavljanje zaposlitev doma: privabimo nova podjetja na Koroško,
3. za možnosti samostojnega življenja mladih: zgradimo stanovanja, ki jim bodo dostopna, in izboljšajmo kakovost življenja,
4. za čisto okolje, zdravo hrano in tradicionalne koroške kmetije: država je Dravski dolini dolžna več kot ostalim območjem,
5. za vzpostavitev pravičnosti: določimo človeka vredne plače, pokojnine in invalidnine ter brezplačen in enako dostopen zdravstveni sistem za vse,
6. za udejanjenje strpnosti, dialoga in sodelovanja in za boljšo kakovost življenja – Koroška naj bo za vzor.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Na pristojnih ministrstvih bom zahteval prilagoditev trase hitre ceste potrebam prebivalcev Koroške. V času trenutne vlade smo bili zapostavljeni in odrinjeni, zato je čas za enakopravnost koroških davkoplačevalcev – za posodobitev bolnišnice, šol, državnih in lokalnih cest, za sodobne poslovne cone, sodobno regijsko odlagališče odpadkov, čistilno napravo, več zemljišč za gradnjo, razumne razvojne spodbude majhnim in srednjim podjetjem.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Ker s svojim delom v parlamentu ne bom razočaral ljudi, ki verjamejo v strpno, socialno, demokratično in učinkovito pravno državo. Računam na podporo ljudi, ki jim ni vseeno za Koroško, ki svoj glas namenjajo spoštljivemu odnosu do preteklosti, svoje misli in energijo pa snovanju pogojev za boljše življenje ljudi. Te glasove bom predstavljal vztrajno in predano in zato bom dober poslanec.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenija bo uspešna in gostoljubna država, prepoznavna po jeziku, kulturi, pokrajinah, čistem okolju in po tem, da v njej živijo izobraženi, uspešni in solidarni ljudje. Slovenija bo znana po tem, da zna poskrbeti tudi za tiste, ki v življenju resnično potrebujejo pomoč in novo priložnost. Koroška bo posebna slovenska pokrajina, majhna, a bogata z zgodovino in naravnimi lepotami. Pohorje bo zaželena turistična destinacija, kamor bo po tretji razvojni osi mogoče hitro in varno pripotovati. Strokovne in pridne koroške roke bodo v naše kraje privabile nova podjetja. Mladi nas ne bodo več zapuščali, saj bo zadosti dobro plačanih delovnih mest, stanovanj in priložnosti za športno in kulturno udejstvovanje doma na Koroškem. Za tako Slovenijo in Koroško se je vredno boriti.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License