Franc Škufca

Rojen: 1960
Kraj prebivanja: ŽUŽEMBERK
Poklic: STROJNI TEHNIK
Delo, ki ga opravlja: ŽUPAN OBČINE ŽUŽEMBERK

Kontakti:
Pisarna Zares

Grajski trg 15
8360 Žužemberk

GSM: 041 630 070
Faks: 07 38 85 504

Časovnica »neuradnih ur«
Na voljo volivcem vsak dan na GSM in ob osebnih srečanjih.

Kratka biografija

Rodil se je 12. novembra 1960 v Malem Lipju v kmečko-delavski družini. Osnovno šolo je obiskoval v Žužemberku, nato pa poklicno šolo za avtomehanika v Novem mestu in Srednjo strojno šolo v Krškem. Po končanem šolanju se je zaposlil v Iskri – tovarni keramičnih kondenzatorjev Keko v Žužemberku, kjer je kmalu postal prodajni referent in nato vodja prodaje. Ob stečaju tovarne je sprejel izziv biti podjetnik in kupil del splošne službe z menzo in prevoznimi sredstvi. Na prvih večstrankarskih volitvah leta 1991 je bil izvoljen za predsednika sveta KS Žužemberk, na prvih volitvah v novo ustanovljeni Občini Žužemberk leta 1998 pa za prvega župana, kjer mu sedaj teče že tretji mandat.

Zakaj stranka Zares?

Za stranko Zares sem se odločil, ker gre sedaj zares, ker vem, da so pomembni ljudje, ker stranka zagovarja novo politiko.

Zakaj jaz?

V politiki delujejo ljudje, ki so izgubili stik z volivci, sam pa sem kot podeželski župan na voljo vsem dejansko 24 ur na dan. V politiko je treba prenesti tudi podjetniške izkušnje in treba je slišati glas podeželja. Imam bogate podjetniške in politične izkušnje. Zase pravim, da sem prej podjetnik kot politik.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za ureditev ustrezne komunalne, cestne in druge infrastrukture, ki bo omogočila razvoj malega in srednjega podjetništva ter turizma,
2. za ureditev ustrezne infrastrukture tudi na podeželju, da bodo lahko mladi ostajali v domačem okolju in s tem pomembno prispevali k razvoju,
3. za ustreznejšo prostorsko zakonodajo,
4. za ustrezno skrb za starejše in socialno šibke.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Najprej se bom sestal z volivci in nato tudi z vsemi župani iz okraja. V parlamentu se bo slišal tudi glas z Dolenjske, Suhe krajine.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Dober poslanec bom, ker imam veliko izkušenj, ni me strah javno nastopati, dobro poznam problematiko, imam pa tudi vizijo, kako te izzive rešiti. Znam sodelovati z drugimi.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenija bo leta 2020 gospodarsko dobro razvita država s socialno urejenimi razmerami in dobro infrastrukturno opremljena, še posebej, če bo stranka Zares pomemben glas pri odločanju o naši prihodnosti.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License