Jože Podržaj

Rojen: 1957
Kraj prebivanja: TREBNJE
Poklic: UNIVERZITETNO DIPLOMIRAN PSIHOLOG
Delo, ki ga opravlja: DIREKTOR ZAVODA ZA PRESTAJANJE KAZNI DOB

Kontakti:

GSM: 041 764 680
E-pošta: joze.podrzaj@zares.si
Osebna spletna stran: www.jozepodrzaj.si

Časovnica »neuradnih ur« (bar »Pri dedu«, Rimska 4, Trebnje)
PON–PET: od 20. do 21. ure
SOB: od 9.30 do 11. ure

Kratka biografija

Rodil se je 29. novembra 1957. Osnovno šolo je obiskoval v Šentrupertu na Dolenjskem, gimnazijo v Novem mestu. Študiral je psihologijo. Kot štipendist takratnega Izvršnega sveta se je zaposlil v zaporu na Dobu, kjer je tri leta delal kot psiholog, nato pa je prevzemal vodstvena dela, od oddelka preko sektorja do vodenja zavoda. Funkcijo direktorja zavoda na Dobu opravlja od leta 1997. Pod njegovim vodstvom zavod Dob kot centralni zapor v Sloveniji učinkovito izvaja svojo funkcijo. V svoji kategoriji je nedvomno najsodobneje usmerjen, odprt in liberalen zavod v Evropi in svetu. Je družinski človek, oče dveh hčera, navdušen športnik, velik ljubitelj živali in oseba z veliko pozitivne energije.

Zakaj stranka Zares?

Zelo preprosto – ker Zaresove vrednote že ves čas živim. Ker imajo ljudje pravico svoj svobodomiselni duh izživeti. Ker je treba preprečiti, da se dokončno zgodi največja divja privatizacija – olastninjenje države s strani vladajoče garniture.

Zakaj jaz?

Sem odkrit in pošten. Rad imam jasno besedo in konkretna dejanja. Spoštujem dano besedo in izpolnjujem dogovore. Svoje sposobnosti, znanje in moč delim z drugimi. Ni mi pomembno, kdo kaj reče, ampak kaj reče. Rad imam ljudi in se družim z njimi ne glede na pripadnost družbenemu sloju. Strogo ločim zasebno in službeno. Po naravi sem borec in se ne predam zlahka. V parlamentu bom delaven in zagnan.

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja?

Zavzemal se bom:
1. za vključevanje dolenjske regije v odločitve o ključnih gospodarskih in drugih prednostnih nalogah. Dolenjska regija, ki poleg Ljubljane največ prispeva iz gospodarstva, je odrinjena na rob; poleg avtoceste je svež primer tretja razvojna os,
2. za spodbujanje ekološkega kmetovanja in turizma, ki sta izjemen izziv in priložnost za našo regijo, da bodo zagotovljena potrebna sredstva, nadgrajeno znanje in izpeljani projekti, ki bodo v največji možni meri izkoristili naravne danosti, in se bodo odprla nova delovna mesta, da bodo mladi lahko ostali v regiji,
3. za ustrezno zakonodajo, da bodo investitorji dolžni vsaj 10 % zgrajenih stanovanj nameniti za nepridobitne najemnine.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Organiziral bom skupno srečanje in pogovor z vsemi poslanci iz naše regije ne glede na politično pripadnost. Dogovorili se bomo, kako enotno nastopiti v parlamentu pri zadevah, ki so za regijo pomembne. Samo tako lahko na Dolenjsko pripeljemo projekte in denar za njihovo uresničitev. Razdrobljeni in neenotni nimamo nobenih možnosti in bo tako kot doslej, ko smo sramotno capljali za drugimi, rezultati pa so temu primerni.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Ker imam rad to državo in ljudi, predvsem pa mi ni vseeno. Ker k problemom pristopam strokovno in temeljito. Ker rečem bobu bob. Ker bo iz spoštovanja do volivcev in kolegov poslancev moj poslanski stol redkokdaj prazen.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenijo morajo voditi ljudje, ki vedo, da država ni njihova lastnina, ampak je last državljanov. Na volitvah jim jo ljudje za določen čas zgolj predajo v upravljanje. Od tega je v veliki meri odvisno, kakšna bo Slovenija čez 10 do 12 let. Ni še zamujena priložnost, da postane lepa, sproščena, radoživa, zadovoljna in zrela mladenka pri tridesetih na višku svojih moči in potencialov. Še je čas, da se navzame duha svobodomiselnosti in odprtosti ter tolerance do drugih, drugačnih in posebnih. Še lahko pomembno izboljša svojo samopodobo in svojo samozavest ter samo taka gradi kakovostne odnose doma in navzven, še posebej s sosedi in vsemi, ki so jim pomembni iskren dialog, pomoč in reševanje problemov. Storimo vsak po svojih močeh, da bomo leta 2020 lahko ponosni nase in na svojo

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License