Božo Jakec Juhart

Rojen: 1962
Kraj prebivanja: SLOVENSKA BISTRICA
Poklic: DIPLOMIRAN EKONOMIST
Delo, ki ga opravlja: DIREKTOR ZASEBNEGA PODJETJA

Kontakti:

GSM: 041 606 067
E-pošta: penzion.jakec@siol.net
E-pošta: bozo.juhart@zares.si

Kratka biografija

Rodil se je 20. aprila 1962 v Mariboru. Osnovno šolo je obiskoval na Zgornji Ložnici in v Slovenski Bistrici. Z odliko je končal Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru. Diplomiral je na Gea Collegeu Piran. Je direktor in lastnik rekreacijsko-turističnega centra Trije kralji. Dva mandata je bil član občinskega sveta, en mandat član KS. Je predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenska Bistrica in predsednik veteranov vojne za Slovenijo Vzhodnoštajerske pokrajine. Zelo dobro pozna problematiko lokalnih skupnosti in ljudi, ki živijo in delajo v njih.

Zakaj Zares?

Ker je nova priložnost v slovenskem političnem prostoru, ki ji zares zaupam. Stranka Zares je dokazala, da je politika za ljudi in politika enakih možnosti. Predstavlja alternativo z jasno prepoznavnostjo po barvi, po programu, po odprtosti in transparentnosti. Zares je edina stranka, ki teži k regulaciji politikov nasploh. Prepričan sem, da lahko skupaj naredimo prijazno, pravično in ustvarjalno okolje za vse državljane.

Zakaj jaz?

Ker hočem, znam in zmorem! Ker si Slovenska Bistrica zasluži vzornega poslanca, ki bo znal zastopati interese občanov, ki so ga izvolili. Ker imam dovolj strokovnih referenc, sem pošten, delaven in imam rezultate preteklega dela.

Kaj boste naredili za razvoj vašega kraja?

Zavzemal se bom:
1. za pospešen razvoj znanosti, turizma, telekomunikacij in gospodarstva kot prednostnih nalog našega območja,
2. za davčne razbremenitve gospodarstva in prijaznejšo zakonodajo s preprosto administracijo,
3. za komunikacijsko infrastrukturo, ki bo internet in druge komunikacije pripeljala v vsak dom,
4. za brezplačno osnovno šolo, ki bo razbremenila družinski proračun,
5. za povezovanje kmetijstva s turizmom, da bo dodana vrednost večja,
6. za obravnavo prostorske problematike, ki bo omogočila nižje cene stanovanj,
7. za gradnjo doma ostarelih v občini Slovenska Bistrica, ki bo zadovoljil potrebam starejših občanov.

Kaj bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Zahvalil se bom volivkam in volivcem, nato pa v poslanskih klopeh uresničeval tisto, kar sem jim obljubil. Spremembe na bolje morajo občutiti vsi državljani.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Ker zaupam svojim sposobnostim, izkušnjam pri dosedanjem delu in pripravljenosti spreminjati na bolje. Predvsem pa verjamem, da je lahko naše okolje prijazno prav do vseh. Sem pristaš dialoga namesto prepirov, dosledno se bom zavzemal za pošteno delitev skupaj ustvarjenega in se boril proti izkoriščanju na vseh ravneh.

Kakšna bo Slovenija 2020?

Slovenija lahko postane vodilna v inovacijah in znanosti v Evropski uniji in sredozemskem prostoru. To bomo dosegli s povečanjem vlaganja v znanost in razvoj na vsaj 3 odstotke BDP. Verjamem, da se nam bo uspelo vpisati na evropski in svetovni turistični zemljevid kot biser naravnih in turističnih zanimivosti, kot zeleno oazo na sončni strani Alp, kot deželo prijaznih in izobraženih ljudi, kot unikat s primerljivo infrastrukturo in cenovno politiko. Brezposelnost nam lahko uspe ob aktivnih politikah zaposlovanja zmanjšati pod prag 5 odstotkov. Ohranjanje naravne dediščine bo ob sodelovanju prizadetih lahko vzorec drugim državam. Predvsem pa bo Slovenija 2020 dežela srečnih, zadovoljnih in strpnih prebivalcev.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License