Radoslav Šumer

Rojen: 1953
Kraj prebivanja: LOVRENC NA POHORJU
Poklic: PROFESOR SOCIOLOGIJE IN ZGODOVINE
Delo, ki ga opravlja: PROFESOR ZGODOVINE

Kontakti:

GSM: 041 726 445
E-pošta: radoslav.sumer@siol.net

Časovnica »neuradnih ur«:
Gostišče Maks, Zgornji trg 1, Lovrenc na Pohorju v večernih urah

Kratka biografija

Rodil se je leta 1953 v Lovrencu na Pohorju. Po končani prvi stopnji Filozofske fakultete je na Pedagoški fakulteti pridobil naslov profesorja sociologije in zgodovine. V svoji 30-letni delovni dobi je pridobival delovne izkušnje na zelo različnih delovnih področjih, od izobraževanja do gospodarstva. Prvi v Sloveniji je začel poučevati izbirni predmet Verstva in etika ter z javnimi nastopi in predavanji pripomogel, da se je predmet uveljavil po mnogih šolah po Sloveniji. Dokončal je tudi dopolnilni študij na Teološki in Filozofski fakulteti, zahtevan za poučevanje tega predmeta. Je član državne predmetne komisije za ta predmet.

Zakaj stranka Zares?

Ko se je ustanovila stranka Zares, sem začel resno spremljati njeno delovanje. Privlačila sta me predvsem načelna drža in strokovno opredeljevanje do konkretnih vprašanj. Sem namreč proti kritiziranju kar tako povprek in tega pri nastopih predstavnikov stranke nisem zasledil. Slovenija potrebuje takšno politično opcijo.

Zakaj jaz?

Ker sem v svojem življenju opravljal najrazličnejše naloge in jih praviloma vse opravil uspešno, sem prepričan da bi tudi vlogo poslanca opravil enako. Imam izredno veliko izkušenj na različnih področjih dela. Sem komunikativen, družaben in znam prisluhniti ljudem.

Kaj boste naredili za razvoj vašega kraja?

Zavzemal se bom:
1. za zagotovitev nočitvenih zmogljivosti vsaj za en avtobus izletnikov in za razvoj ekološkega turizma na kmetijah,
2. za zagotovitev primerne lokacije za trgovski center v Lovrencu,
3. za reševanje vprašanja nezaposlenosti skupaj z odgovornimi v gospodarstvu in območno enoto Zavoda za zaposlovanje,
4. za varovanje okolja, saj so gozdovi največje naravno bogastvo Občine Ruše, in za ekološko ravnanje z viri pitne vode v Selniški dobravi,
5. za ureditev varne poti za učence in starejše med zaselki in Selnico
6. za strokovno rešitev ČHE Kozjak.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Med prvimi nalogami bom sklical gospodarstvenike, samostojne podjetnike in Zavod za zaposlovanje v volilnem okraju, da bi našli rešitev glede potreb po kadrih in s tem zmanjšali socialni problem v okraju, ter se trudil doseči, da se v izvedbo univerziade vključita tudi občina Selnica in Lovrenc.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

V šoli in na drugih delovnih mestih sem se naučil, da brez timskega dela ni rezultatov, takšno delo pa je v parlamentu še kako pomembno. Vsake teme se lotim temeljito in poskušam prepričati z dejstvi, ne pa s puhlicami. Sem trmast pri uresničevanju danih obljub in se nikogar ne bojim.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Slovenijo v prihodnosti vidim kot uspešno, z drugimi razvitimi evropskimi državami enakovredno, predvsem pa ekološko ozaveščeno in turistično privlačno državo. Kot medijsko odprto in demokratično družbo, kjer je politika ljudem v veselje, ne pa v strah. Vidim jo kot državo, kjer je politika servis civilne družbe, ne pa diktator enoumja in servilnosti.

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License