David Stupica

Rojen: 1972
Kraj prebivanja: ŠMARJE PRI JELŠAH
Poklic: KOMERCIALIST
Delo, ki ga opravlja: KOMERCIALIST – ZASTOPNIK

Kontakti:
Pisarna ZARES Šmarje pri Jelšah

Celjska cesta 9
3240 Šmarje pri Jelšah

Tel.: 035821382
GSM: 041 382 996
E-pošta: david.stupica@zares.si
E-pošta: davidstupica@yahoo.com

Časovnica »neuradnih ur« (lokalna pisarna):
PON–PET: od 9. do 10. ure

Kratka biografija

Rodil se je 8. septembra 1972. Osnovno šolo je obiskoval v Šmarju pri Jelšah, gimnazijo pa v Celju. Po končani gimnaziji se je zaposlil v družinskem podjetju, kjer je pomagal pri vodenju in organizaciji poslovanja. Opravil je tudi poslovodski izpit pri GZS. Leta 2006 se je vpisal na izredni visokošolski študij Poslovna ekonomija na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Kalil se je tudi v podjetju Hofer in pripravljal usposabljanja za podjetje IZZA iz Slovenske Bistrice. Od zadnjih lokalnih volitev je član občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah in predsednik odbora za šport. Poznajo ga kot organizatorja odmevnih prireditev, kot sta pesniški festival Pranger in tekaško-kolesarski maraton Rokov tek, in kot predsednika Turističnega društva v Šmarju pri Jelšah. V svoji več kot dvajsetletni športni karieri je pridobil naziv mednarodnega mojstra borilnih veščin; poučuje karate v Karate klubu Rogaška Slatina.

Zakaj stranka Zares?

V novi stranki smo se zbrali ljudje, ki nas združuje kritičen pogled na stanje in razmere v slovenski družbi in državi. Verjamemo, da si Slovenija zasluži boljšo politiko, transparentnejše urejanje javnih zadev, večje spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, večje upoštevanje talentov in znanja pri ustvarjanju skupne blaginje, večjo odprtost in več svobode. Vodi nas tudi zavedanje, da moramo skrbeti tudi za naše okolje, za vse tisto, kar omogoča in ohranja življenje. V novo stranko se povezujemo, ker želimo in zmoremo več, kot je narejenega danes.

Zakaj jaz?

Ker sem odločen in rad sprejemam nove izzive. Ker verjamem, da si Slovenija zasluži boljšo politiko. Ker mi na prvem mestu ni skrb zase, ampak za soljudi. Ker sem v svojem delovanju v občinskem svetu dokazal, da so zame edino vodilo pri delu in soustvarjanju v lokalnem okolju poštenost, iskrenost in transparentnost. Ker imam socialni čut za ljudi okoli sebe in mi ni tuja stiska malih ljudi.

Kaj boste naredili za razvoj vašega kraja?

Zavzemal se bom:
1. za pritegnitev investitorjev, ki bodo ustvarili nova delovna mesta, njihova proizvodnja pa bo okolju prijazna in dolgoročno naravnana,
2. za boljšo in hitrejšo cestno povezavo med celotnim Kozjanskim ter zdraviliščema Podčetrtek in Rogaška Slatina do priključka na avtocestno omrežje v Dramljah,
3. za pomoč pri ekonomski stabilizaciji podjetjem, kot so Steklarna Rogaška, Steklarska Nova, in njihovi finančni neodvisnosti od države,
4. za odprtje varne hiše za ženske in otroke, ki bežijo pred nasiljem v družini.

Katera bo vaša prva poteza ob izvolitvi?

Pripravil bom srečanje z vsemi ključnimi lokalnimi akterji, tako na političnem področju kot gospodarskem, vključno z nevladnimi organizacijami. Lokalno problematiko vseh šestih občin, v katerih kandidiram, poznam, želim pa, da bi si na tem posvetu zastavili skupne cilje za prihodnost te regije, ki bodo realni in pomembni za prebivalce in okolje. Ravno iskanju skupnih rešitev je bilo v preteklosti namenjenega premalo časa in dialoga. Prepričan sem namreč, da je to edini način za uspešno pridobivanje in črpanje tako državnih kot evropskih sredstev.

Zakaj menite, da boste dober poslanec?

Dober poslanec si lahko samo, če si iskren in ne podležeš političnim spletkam. To sem dokazal že pri svojem delovanju v občinskem svetu, kjer mi je edino vodilo delati dobro za kraj in ljudi, ki v njem živijo. Nikoli se mi ni bilo težko izpostaviti za resnico in pravico. Dober poslanec mora delovati povezovalno in se truditi iskati rešitve, ki so optimalne za državo in njene državljane, in menim, da vse te lastnosti tudi imam.

Kakšna bo Slovenija leta 2020?

Leta 2020 mora biti Slovenija država, kjer bodo vprašanje podnebnih sprememb, ravnanje z vodo kot naravnim virom, vprašanje aktivne starosti, etične in družbene razsežnosti razvoja biotehnologije nekaj povsem samoumevnega in uresničljivega.
Ni potrebno, da smo najboljši, pomembno pa je, da se bo vsak državljan počutil varno, da bo pošteno plačan za svoje opravljeno delo in da bo varno preživljal svojo starost. Prihodnosti se ne da napovedovati, lahko pa jo z dejavnim sodelovanjem v družbi soustvarjamo!

https://www.zares.si/">Zares
©2007-2015 Zares - socialno liberalni
Creative Commons License